Wie wordt de nieuwe sidekick van Wim Helsen in Winteruur?

Wie wordt de nieuwe sidekick van Wim Helsen in Winteruur?

Wim Helsen, een gast, een tekst en wat nog meer? – vanaf maandag 29 oktober op Canvas en VRT NU

Vrijdag 26 oktober 2018 — Voorlopig nog een zekerheid: na het zomeruur volgt het winteruur. En dus keert vanaf maandag 29 oktober ook het gelijknamige miniprogramma terug, met dezelfde Wim Helsen, hetzelfde decor en dezelfde zetel, maar ook met gloednieuwe gasten, verrassende teksten en – last but not least – een nieuw huis-dier, als opvolger van de betreurde Boris.

In mei van dit jaar moesten Wim Helsen en de vele fans van Boris inderdaad afscheid nemen van de meest belezen golden retriever van de lage landen. De voorbije weken testte Wim diverse compagnons (zie bijgevoegde filmpjes). Wordt één van hen zijn nieuwe vaste maatje, of kiest hij toch nog voor een andere literaire vriend? Dat maakt Wim zelf bekend in een Facebook Live, op maandag 29 oktober om 12.00 uur.

Diezelfde avond gaat het nieuwe seizoen van Winteruur van start, met als gast Alex Callier van Hooverphonic. Op dinsdag 30 oktober ontvangt Wim journaliste Fatma Taspinar, op woensdag 31 oktober schrijver Marnix Peeters en op donderdag 1 november Radio 2-Madam en LangZullenWeLezen-ambassadeur Cathérine Vandoorne.

Wim vraagt zijn gasten een korte tekst mee te brengen die voor hen een bijzondere betekenis heeft, hen inspireert of beïnvloedt. Dat kan een korte passage uit een boek zijn, een geboortetekst of begrafenislied, een trouwbelofte, een gedicht of een reclametekst, een citaat uit de bijbel, een stuk uit een speech, een songtekst, een spreuk op een muur of een krantenartikel.

Wim polst naar de reden waarom zijn gasten juist die tekst gekozen hebben, wat ze erin lezen en wat hij voor hen betekent. Biedt hij soelaas, hernieuwde energie en inspiratie? Kunnen ze ermee lachen of zijn ze erdoor ontroerd? Een kort gesprek van tien minuten. Winteruur staat voor eenvoud en beperking. In stilte luistert X mee.

In de week van 5 november zijn de gasten Peter Van De Veire (5.11), Annemie Struyf (6.11) en Abdelkader Benali (7.11).

Later dit seizoen volgen onder meer Paula Semer, Guy Cassiers , John Porter, Tsar B, Wim Lybaert, Luc Appermont, Sven Gatz, Joost Zweegers, Theo Maassen en Sven Nys.

Opvolger Boris: Seamus de vis

Opvolger Boris: Wolf de fret

Opvolger Boris: Joost Vandecasteele

Opvolger Boris: Raf de papegaai

Opvolger Boris: Meneer Vam Vlimmeren, de slang

Wim Helsen - (c) Panenka
Alex Callier en Wim Helsen - (c) Panenka
Fatma Taspinar en Wim Helsen - (c) Panenka
Marnix Peeters en Wim Helsen - (c) Panenka
Cathérine Vandoorne en Wim Helsen - (c) Panenka
Mogelijke opvolger Boris: Seamus de vis
Mogelijke opvolger Boris: Wolf de fret
Mogelijke opvolger Boris: Joost Vandecasteeele
Mogelijke opvolger Boris: Raf de papegaai
Mogelijke opvolger Boris: Meneer Van Vlimmeren, de slang