Skip to Content
Wim Helsen, een gast, een hond en een tekst

Wim Helsen, een gast, een hond en een tekst

Een nieuw seizoen van Winteruur - vanaf maandag 31 oktober

Winteruur komt terug, met dezelfde Wim Helsen, dezelfde Boris, dezelfde zetel, een aangepast decor, spiksplinternieuwe gasten en bijzondere teksten. Het eerste seizoen van het minimalistische programma Winteruur verraste vorig jaar vriend en vijand van het geschreven woord en zorgde nu eens voor ontroerende, dan weer voor hilarische, maar altijd voor boeiende televisie.

In de eerste week van het nieuwe Winteruur verwelkomt Wim Helsen alvast Rudi Vranckx, Wouter Torfs en Alicja Gescjinska. Later volgen onder meer Jan Mulder, Bert Gabriels, Pascal Platel, Lieven Vandenhaute, Miet Smet, Lize Spit, Bart Moeyaert, Danira Boukhriss, Tom Vanlaere, Mauro Pawlowksi Bent Van Looy, Katinka Polderman, Ish Ait Hamou, Wouter Torfs, Frank Vanderlinden en Michaël Borremans.

Vanaf maandag 31 oktober omstreeks 23.00 u. op Canvas en canvas.be.

Small is beautiful

Wim vraagt zijn gasten om een korte tekst mee te brengen die voor hen een bijzondere betekenis heeft, hen inspireert of beïnvloedt. Dat kan een korte passage uit een boek zijn, een geboortetekst of begrafenislied, een trouwbelofte, een gedicht, een citaat uit de bijbel, een stuk uit een speech, een songtekst, een spreuk op een muur of een krantenartikel.

Less is more

Wim polst naar de reden waarom zijn gasten juist die tekst gekozen hebben, wat ze erin lezen en wat hij voor hen betekent. Biedt hij soelaas, hernieuwde energie en inspiratie? Kunnen ze ermee lachen of zijn ze erdoor ontroerd? Een kort gesprek van tien minuten. Winteruur staat voor eenvoud en beperking. In stilte luistert de hond Boris mee.

Inzicht en ontroering

Omdat iedereen wel een tekst heeft die zijn of haar leven beïnvloed of geïnspireerd heeft. Omdat de aandacht voor tekst en gast vreugde, ontroering en inzicht doet ontstaan. Omdat een gesprek ons anders kan doen kijken naar de wereld. En omdat iedereen graag naar een hond kijkt.

De gasten

Ook voor dit tweede seizoen kiest Wim zijn gasten zeer zorgvuldig. Mensen die hem opvallen, prikkelen, inspireren, uitdagen of interesseren. En zo zijn er gelukkig nog heel wat. Comedians, schrijvers, dichters, theatermakers, kunstenaars uiteraard. Maar ook wetenschappers, muzikanten, bedrijfsleiders, architecten, sportmensen, opvallende televisiepersoonlijkheden, en zowaar zelfs een echte minister van staat.

De eerste twee weken ontvangt Wim Helsen deze gasten:

  • Maandag 31 oktober                Rudi Vranckx
  • Dinsdag 1 november                Wouter Torfs
  • Woensdag 2 november            Alicja Gescinska
  • Donderdag 3 november            geen uitzending (voetbal)
     
  • Maandag 7 november              Jan Mulder
  • Dinsdag 8 november                Bert Gabriels
  • Woensdag 9 november            Pascal Platel
  • Donderdag 10 november          Lieven Vandenhaute

 

 

Over Canvas

Canvas is het tweede televisienet van de VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. Canvas informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos