"Binnenblijven is het devies. Binnen is er Winteruur.” (Wim Helsen)

"Binnenblijven is het devies. Binnen is er Winteruur.” (Wim Helsen)

Vanaf maandag 26 oktober op Canvas en canvas.be

Maandag 26 oktober 2015 — Winteruur is een kort en eenvoudig programma waarin Wim Helsen gasten uitnodigt voor een gesprek over een voor hen bijzondere tekst. De gasten kunnen schrijvers en comedians zijn, maar net zo goed ondernemers, sportlui, nonnen, wetenschappers of kunstenaars. Tom Lanoye, Jonas Geirnaert, Sofie Lemaire, Michael Van Peel en Sam Dillemans komen al zeker langs.

Na Terzake op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.
Vanaf maandag 26 oktober op Canvas en canvas.be.

 

“De dagen worden korter, de mensen zoeken beschutting tegen regen, wind, donkerte en kou. 'Binnenblijven!' is het devies. Binnen is er Winteruur.”
Wim Helsen

Small is beautiful

Wim vraagt zijn gasten een korte tekst mee te brengen die voor hen een bijzondere betekenis heeft, hen inspireert of beïnvloedt. Dat kan een korte passage uit een boek zijn, een geboortetekst of begrafenislied, een trouwbelofte, een gedicht, een citaat uit de bijbel, een stuk uit een speech, een songtekst, een spreuk of een krantenartikel.

Less is more

Wim polst naar de reden waarom de gasten juist die tekst gekozen hebben, wat ze erin lezen en wat hij voor hen betekent. Biedt hij soelaas, hernieuwde energie en inspiratie? Kunnen ze ermee lachen of zijn ze erdoor ontroerd? Een kort, authentiek en eerlijk gesprek van tien minuten. Winteruur staat voor eenvoud en beperking. In stilte luistert de hond Boris mee.

Inzicht en ontroering

Omdat iedereen wel een tekst heeft die zijn of haar leven beïnvloed of geïnspireerd heeft. Omdat de aandacht voor tekst en gast vreugde, ontroering en inzicht bezorgt. Omdat een gesprek ons anders kan doen kijken naar de tekst, maar ook naar de gast zelf. En omdat iedereen graag naar een hond kijkt.

 

Na de uitzending op Canvas zijn de afleveringen van Winteruur ook te bekijken op canvas.be

Winteruur is een programma van Panenka voor Canvas.

Winteruur met Wim Helsen, vanaf 26/10

Winteruur: Wim Helsen en Boris - (c) Joost Joossen
Winteruur: Wim Helsen en Boris - (c) Joost Joossen