Skip to Content
Ze zijn terug: Les revenants

Ze zijn terug: Les revenants

vanaf maandag 29 augustus

Met de intrigerende mystery-reeks Les revenants zette Canal+ de Franse televisiefictie internationaal weer op de kaart. In de eerste reeks zagen we hoe een Frans Alpenstadje ontwricht werd door de terugkeer van een aantal mensen die jaren geleden gestorven waren. De tweede reeks begint een half jaar na de plotse verdwijning van de teruggekeerden. Vanaf maandag 29 augustus, maandag tot donderdag omstreeks 23.00 u.

Zes maanden later

Zes maanden zijn er voorbijgegaan sinds de teruggekeerden zich op een avond hebben verzameld om spoorloos te verdwijnen in de bergen. Sindsdien is niets meer van hen vernomen. Ondertussen staat Adèle op het punt te bevallen van het kind van de ‘teruggekeerde’ Simon. Een deel van het dorp staat nog altijd onder water na de onverklaarbare overstroming in de eerste reeks.

De stuwdam wordt bewaakt en het leger zorgt voor de logistieke steun voor de bewoners die ervoor hebben gekozen om in het stadje te blijven wonen.

Het gerucht doet de ronde dat er opnieuw teruggekeerden zijn gesignaleerd, maar de zeldzame getuigen worden niet geloofd en zwijgen dan maar. Onder hen ook Lena en haar vader Jérôme, die blijven hopen dat ze Camille zullen terugvinden.

Een zeker Berg (Laurent Lucas) arriveert in het stadje. Hij is een geoloog die door de overheid naar de streek is gestuurd om de oorzaak van de overstroming (in de eerste reeks) te onderzoeken. Maar de ondoorgrondelijke Berg blijkt ook een geheime agenda te hebben: een mysterieuze gebeurtenis in zijn verleden is nauw verbonden met de geschiedenis van de vallei…

Gelaagd en spannend

Les revenants combineert op een intelligente manier verschillende televisiegenres. Het is een mysteryreeks maar veel subtieler en tegelijk ook veel intenser dan de klassieke zombiereeksen. De teruggekeerden zijn geen afzichtelijke monsters, maar doodgewone mensen. De spanning is vooral psychologisch. Daarnaast is Les revenants ook een misdaadverhaal. Én een serie die op een aantrekkelijke en spannende manier existentiële vragen stelt: vragen over leven en dood, afscheid en terugkeer, rouw en verdriet, geloof en twijfel.

Twin Peaks meets Lost

Les revenants werd geregisseerd door Fabrice Gobert voor Canal Plus. Het was hun meest succesvolle serie ooit. De pers was unaniem lovend. Ook in Groot-Brittannië (Channel 4) en de Verenigde Staten (Sundance Channel) waren de reacties heel positief. De vergeljkingen met Twin Peaks, Lost en Top of the Lake waren niet uit de lucht.

There is a quiet naturalism to the production, quite distinct from Hollywood horror. This is altogether more mature. (Los Angeles Times)

It’s a series that will haunt you, in the best possible way. (San Francisco Chronicle)

Ceux qui ont aimé la première saison des Revenants s’y sentiront à la maison. (Libération)

Over Canvas

Canvas is het tweede televisienet van de VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. Canvas informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos