Zo werkt het niet: Panorama over nieuwe werkmodellen

Zo werkt het niet: Panorama over nieuwe werkmodellen

Op donderdag 18 juni

“Bedrijven moeten hun werknemers loslaten”, zegt de Amerikaanse managementprofessor Monique Valcour. “Ze moeten hun werknemers begeleiden, niet controleren”. Panorama gaat op bezoek bij enkele bedrijven in binnen- en buitenland die daarin zijn geslaagd. Nieuwe werkmodellen om werknemers meer autonomie te geven, want dat  geeft meer goesting om te werken, zo blijkt. Op donderdag 18 juni om 21.30 u. op Canvas.


De reportage is vanaf woensdag 17 juni beschikbaar op het Persportaal van VRT Communicatie.

9 op de 10 Vlamingen zijn tevreden met hun job. Dat liet de Vlaamse regering onlangs nog onderzoeken. Dat is fijn om te horen, maar van overal hoor je ook dat de oude systemen onder druk komen te staan. Stilaan komen we erachter dat niet alle heil van boven komt en dat er naar andere structuren moet worden gezocht.

Beter zonder baas

In Vlaanderen is het Wit-Gele Kruis één van de pioniers. Directeur Oost-Vlaanderen Catlyn Colman gooit haar organisatie met 1600 medewerkers helemaal om. “Waar we vroeger drie tot vier lagen hadden in de hiërarchie, is er nu 1“. Op alle niveaus werken zelfsturende teams, zonder baas. Het verpleegteam Knesselare-Ursel bestaat uit een tiental verpleegsters. Ria is één van hen. “Vroeger was er een hoofdverpleegkundige, nu regelen we alles zelf. En als het al eens niet lukt doen we beroep op een coach”.

Reportage: ZED en Ilse Van Lysebeth
Eindredactie: Jan Konings en Pascal Seynhaeve
Presentatie: Phara de Aguirre

 

Panorama - Zo werkt het niet: op donderdag 18 juni om 21.30 u. op Canvas.
 

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos