“Zodanig authentiek da't plukkevort is”

“Zodanig authentiek da't plukkevort is”

Bevergem, vanaf woensdag 30 september

Donderdag 10 september 2015 — Bevergem is een absurde fictiereeks in acht episodes over een West-Vlaams dorp met ontspoorde inwoners, gedreven door misplaatste ambitie en ijdelheid. Op zekere dag neemt stand-upcomedian Freddy De Vadder er zijn intrek. Waarom? Dat weet niemand. En hij doet er zelf ook het zwijgen toe. Maar het contrast tussen hem en de Bevergemnaars kan niet groter zijn. Vanaf woensdag 30 september om 21.15 uur op Canvas.

De volledige persmap vindt u via de link onderaan.

 

 

De onbewogen beweger

De Bevergemnaars zijn gecharmeerd door de aanwezigheid van de excentrieke rock-’n-rollfiguur, maar al snel wordt duidelijk dat de dorpelingen zelf nog veel excentrieker zijn.

Ieder van hen neemt buitenstaander Freddy in vertrouwen en daarbij komen allerlei kleinburgerlijke intriges aan de oppervlakte tussen enerzijds luidruchtige alfamannetjes (en -vrouwtjes) en anderzijds brave, onhandige underdogs.

In de aanloop naar de jaarlijkse dorpsfeesten raken de gemoederen nogal verhit, maar Freddy slaat alle heisa gade en blijft te allen tijde de onbewogen beweger.

Waanzinnig universum

Bevergem is een waanzinnig universum met onder andere Piet De Praitere (alias Etienne met het open verhemelte, Johnny Walker), Bart Vanneste (alias Freddy De Vadder), Maaike Cafmeyer (Het geslacht De Pauw, Marsman), Wim Willaert (Offline, Eigen kweek), Ann Tuts (FC De Kampioenen), Ilse de Koe (Quiz me quick), Han Coucke (Han Solo), Sebastien Dewaele (Eigen kweek), Zouzou Ben Chikha (Bel 10, Radio 1), Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal), Dries Heyneman (Ter Bescherming van de Jeugd), Isabelle Van Hecke (Marsman, De Behandeling) en Anemone Valcke (Offline, Vriendinnen).

Eigenzinnig

Enkele jaren geleden daagden deze acteurs, comedians en muzikanten elkaar uit om hun frisse ideeën over humor en fictie samen te ballen. Ze schaafden en beitelden geduldig aan hun eigen personages, dialogen en een eigenzinnig scenario. Zo creëerden ze samen met productiehuis De Wereldvrede de serie Bevergem.

De 8-delige reeks is vanaf 30 september te zien op Canvas in een regie van Gilles Coulier. Bevergem werd geproduceerd door Gilles De Schryver voor De Wereldvrede. De reeks kwam tot stand in samenwerking met BroekToe.

Met dank aan burgemeester Marc Doutreluingne en burgemeester Vincent Van Quickenborne en hun besturen voor hun medewerking en steun aan Bevergem. Ook bijzondere dank aan schepen Marc Desloovere (Zwevegem).

De serie kon rekenen op steun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Sven Gatz en werd bijkomend ondersteund door het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Minister van Economie Philippe Muyters en Minister van Cultuur Gatz.

Bevergem is ook geselecteerd voor het 42ste Film Fest Gent. Tijdens het festival zullen de laatste vier afleveringen in première vertoond worden in de sectie 'Serial Madness'. De serie zit ook in het parcours 'Belgian Cinema Today', een showcase voor nieuw talent en eigenzinnige filmmakers met een frisse blik op het medium. Het 42ste Film Fest Gent loopt van 13 tot 24 oktober. Meer info op www.filmfestival.be.

#bevergem

Personagetrailer

Bevergem - Piet De Praitere als Claude Delvoye (c) De Wereldvrede - Tom Verbruggen
Bevergem - Bart Vanneste als Freddy De Vadder (c) De Wereldvrede - Tom Verbruggen
Bevergem - Maaike Cafmeyer als Anja (c) De Wereldvrede - Tom Verbruggen
Bevergem - Wim Willaert als Danny (c) De Wereldvrede - Tom Verbruggen
Bevergem - Ann Tuts als Martine (c) De Wereldvrede - Tom Verbruggen
Bevergem - Zouzou Ben Chikha als Amar (c) De Wereldvrede - Tom Verbruggen
Bevergem - Isabelle Van Hecke als Claudine (c) De Wereldvrede - Tom Verbruggen
Bevergem - Ilse de Koe als Hilde Verbanck (c) De Wereldvrede - Tom Verbruggen
Bevergem - Dries Heyneman als Kurt Bury (c) De Wereldvrede - Tom Verbruggen
Bevergem - Han Coucke als Lorenzo (c) De Wereldvrede - Tom Verbruggen
Bevergem - Sebastien Dewaele als Kenny (c) De Wereldvrede - Tom Verbruggen
Bevergem - Wannes Cappelle als Johan (c) De Wereldvrede - Tom Verbruggen
Bevergem - Luc Dufourmont als Roste Luc (c) De Wereldvrede - Tom Verbruggen
Bevergem - David Galle als Roste Thierry (c) De Wereldvrede - Tom Verbruggen
Bevergem - Gunter Lamoot als Roste Stefan (c) De Wereldvrede - Tom Verbruggen
Bevergem (c) VRT / De Wereldvrede
Bevergem (c) VRT / De Wereldvrede
Bevergem (c) VRT / De Wereldvrede
Bevergem (c) VRT / De Wereldvrede
Bevergem (c) VRT / De Wereldvrede
Bevergem (c) VRT / De Wereldvrede
Bevergem (c) VRT / De Wereldvrede
Bevergem (c) VRT / De Wereldvrede
Bevergem (c) VRT / De Wereldvrede